Onzichtbare beugel

ClearCorrect Aligners


Bent u op zoek naar een oplossing om uw gebit recht te zetten zonder dat u de ongemakken van traditionele metalen beugels hoeft te ondergaan?

Bij Lodewijkveste Tandartsen werken we met de onzichtbare beugels van ClearCorrect aligners van het gerenomeerde merk Straumann. Misschien is dit de oplossing waar u naar op zoek bent!

ClearCorrect aligners zijn transparante beugels die op maat gemaakt worden om perfect in uw mond te passen.

Ze zijn comfortabel om te dragen en zijn nauwelijks zichtbaar. Zo kunt u uw gebit zo onopvallend mogelijk corrigeren. Je draagt de onzichtbare beugel 22 uur per dag.

Bovendien zijn ClearCorrect aligners gemakkelijk te onderhouden. U kunt ze eenvoudig uitnemen wanneer u wilt eten of drinken, waardoor u geen voedselresten achterlaat en uw gebit gemakkelijk schoon kunt houden.

Behandeltraject met de ClearCorrect Aligner


Een behandeling met een onzichtbare beugel start, net zoals alle andere beugels, met een ortho-intake, beugelonderzoek en bespreking van het behandelplan.

Tijdens de ortho intake wordt dan ook gekeken of de correctie door ClearCorrect Aligners gecorrigeerd kan worden. Soms is een onzichtbare beugel niet geschikt, bijvoorbeeld bij extreme afwijkingen van het gebit. Er kunnen met een onzichtbare beugel namelijk maar beperkte standscorrecties uitgevoerd worden. Ook is bij een onzichtbare beugel vaker nodig om de tanden/kiezen iets te beslijpen om ruimte te maken voor een standscorrectie.

Tijdens de ortho-intake worden 3D-scans van uw gebit gemaakt, die naar ClearCorrect gestuurd worden. ClearCorrect maakt dan een behandelplanning, duur en kostenplaatje en een 3D-animatie hoe het uiteindelijke resultaat na behandeling zal zijn. Deze kunt u bekijken bij de bespreking van het behandelplan.

De behandelduur met de ClearCorrect Aligners varieert van 6 maanden tot 2 jaar. Ook bij een onzichtbare beugel is het gebruikelijk dat de patiënt één keer per maand voor de controle komt.


Voor meer informatie over orthodontie bij Lodewijkveste Tandartsen, druk op onderstaande button.

Lodewijkveste Tandartsen ©2023

Lodewijkveste Tandartsen ©2023