Onzichtbare beugel

ClearCorrect Aligners


Bent u op zoek naar een oplossing om uw gebit recht te zetten zonder dat u de ongemakken van traditionele metalen beugels hoeft te ondergaan?

Bij Lodewijkveste Tandartsen werken we met de onzichtbare beugels van ClearCorrect aligners van het gerenomeerde merk Straumann. Misschien is dit de oplossing waar u naar op zoek bent!

ClearCorrect aligners zijn transparante beugels die op maat gemaakt worden om perfect in uw mond te passen.

Ze zijn comfortabel om te dragen en zijn nauwelijks zichtbaar. Zo kunt u uw gebit zo onopvallend mogelijk corrigeren. Je draagt de onzichtbare beugel 22 uur per dag.

Bovendien zijn ClearCorrect aligners gemakkelijk te onderhouden. U kunt ze eenvoudig uitnemen wanneer u wilt eten of drinken, waardoor u geen voedselresten achterlaat en uw gebit gemakkelijk schoon kunt houden.

U kunt meer informatie vinden door op onderstaande buttons te klikken.

Intake voor ClearCorrect Aligner


Een behandeling met een onzichtbare beugel start, net zoals alle andere beugels, met een ortho-intake, beugelonderzoek en bespreking van het behandelplan.

Tijdens de ortho intake wordt dan ook gekeken of de correctie door ClearCorrect Aligners gecorrigeerd kan worden. Soms is een onzichtbare beugel niet geschikt, bijvoorbeeld bij extreme afwijkingen van het gebit. Er kunnen met een onzichtbare beugel namelijk maar beperkte standscorrecties uitgevoerd worden. Ook is bij een onzichtbare beugel vaker nodig om de tanden/kiezen iets te beslijpen om ruimte te maken voor een standscorrectie.

Tijdens de ortho-intake worden 3D-scans van uw gebit gemaakt, die naar ClearCorrect gestuurd worden. ClearCorrect maakt dan een behandelplanning, duur en kostenplaatje en een 3D-animatie hoe het uiteindelijke resultaat na behandeling zal zijn. Deze kunt u bekijken bij de bespreking van het behandelplan.

De behandelduur met de ClearCorrect Aligners varieert van 6 maanden tot 2 jaar. Ook bij een onzichtbare beugel is het gebruikelijk dat de patiënt één keer per maand voor de controle komt.


Voor meer informatie over de ortho-intake afspraak of voor het downloaden van de benodigde formulieren, klik op onderstaande button.

Ortho Intake

Behandeling met de ClearCorrect Aligner


U krijgt bij het plaatsen van de onzichtbare beugel de hele set aligners mee. Deze zijn per set netjes gereinigd en apart verpakt.

Voor verplaatsing van tanden is het soms noodzakelijk om tijdelijk attachments (kleine knopjes van witte vulling) op
tanden of kiezen te plaatsen. Vaak wordt dit bij de start van de behandeling gedaan, maar dit ook tijdens de behandeling nodig zijn. Wanneer u de aligners niet in heeft, kan dit wat vreemd aanvoelen.

Mocht er ruimtegebrek zijn dan is soms ook noodzakelijk om bij bepaalde tanden het glazuur tussen de aangrenzende tanden wat dunner te maken, zodat er genoeg ruimte is voor de verplaatsing van de tanden. Dit kan bij de start of gedurende de behandeling nodig zijn.

U krijgt instructies hoe u de aligners aanbrengt in de mond en hoe u deze uitneemt.

Tijdens de behandeling kunt u last krijgen van gevoelige tanden en lichte druk ervaren, vooral wanneer u overgaat op een volgende aligner in de serie. In het begin kunt u een beetje gaan slissen, meer speekselaanmaak of juist een droge mond krijgen, dit verbetert meestal binnen een paar dagen. In zeldzame gevallen kunnen door de aligners aften en irritaties van het tandvlees, wangen, tong of lippen ontstaan.

De duur van de behandeling kan langer zijn dan van tevoren ingeschat. Als de aanwijzingen niet worden opgevolgd, de aligners minder dan 22 uur per dag worden gedragen, retainers minder worden gedragen dan aanbevolen door de behandelaar, afspraken worden gemist, de mond slecht wordt schoongehouden of een hulpmiddel kapot gaat, kan de behandeling langer duren, kunnen de kosten ervan stijgen en kan de kwaliteit van het eindresultaat minder zijn

Belangrijk bij de onzichtbare beugel.
▶︎ Draag de aligners minimaal 22 uur per 24 uur, tenzij anders is geïnstrueerd.
▶︎ Breng de aligners aan volgens instructie. Doe dit ook bij uitnemen. Anders kunnen de aligners beschadigd raken.
▶︎ Houdt de aligners goed schoon. Gebruik hiervoor Ecosym.
▶︎ De beugel moet bij eten en drinken, behalve bij het drinken van koud water.

U kunt de instructies voor de Clear Aligners downloaden, door op de button te klikken.Voor meer informatie over orthodontie bij Lodewijkveste Tandartsen, druk op onderstaande button.


Lodewijkveste Tandartsen ©2024

Lodewijkveste Tandartsen ©2024