Implantologie

Welkom op de implantologie pagina van Lodewijkveste Tandartsen.

Hier kunt u informatie vinden over implantaat behandelingen, zoals intake-onderzoek met de formulieren die daarbij horen en informatie over de (na)behandeling.

Door op de button te klikken krijgt u meer informatie.

De implantaat behandelingen worden bij Lodewijkveste Tandartsen gedaan door tandarts Olaf Landeweer, met al meer dan 12 jaar ervaring en tandarts Pelegrino. Zij worden ondersteund door implantologie assistentes Naomi, Estela, Helma, José en Gertine.

Implantologie intake


Bij uw implantaat intake onderzoek wordt samen met u gekeken of een implantaat oplossing zinvol en verstandig is. Veelal is hier ook röntgen onderzoek voor nodig om het kaakbot en andere structuren (bijv. aangezichtszenuw) te kunnen beoordelen. Heeft u uw behandelaar ook goed geinformeerd over (eventuele) medicaties en gezondheidsproblemen?

U krijgt altijd vooraf algemene implantaat informatie en pre operatieve implantaat informatie, zodat u dit thuis rustig kunt doorlezen. Aangezien er altijd risico's verbonden zijn aan medische ingrepen, vragen wij u om de gezondheidsvragenlijst in te vullen. Tenslotte dient u de informed consent te lezen, eventuele vragen te stellen en te ondertekenen. Tenslotte wordt via de mail een begroting toegestuurd.

Letop! De behandeling kan pas ingepland worden als uw informed consent en gezondheidsvragenlijst ondertekend is ontvangen.

Heeft u vragen? Stel ze gerust.

Formulieren voor implantologie-intake

Wilt u de formulieren informed consent en de gezondheidsvragenlijst downloaden? Dit kunt u doen door op de buttons te drukken.

U krijgt dan invulbare PDF-formulieren. Deze kunt u invullen met het gratis programma Adobe Acrobat Reader.

U kunt deze formulieren uiteraard ook printen, invullen en inscannen. Wilt het dan opslaan in PDF-formaat?

Via ons contactformulier kunt u de formulieren naar ons mailen. Of u kunt ze langsbrengen en afgeven bij onze balie.

Zodra we de formulieren in goede orde ontvangen hebben, kunt u uw afspraken inplannen.


Hoe lang duurt mijn intake onderzoek?

Gewoonlijk 10-20 minuten. Mochten er complicerende factoren zijn, dan zal de behandelaar in overleg treden met uw eigen vaste behandelaar (indien van toepassing).

Wat kost de behandeling?

U krijgt altijd een begroting via de mail. Hierin worden ook (deel)behandelingen opgenomen, zoals bijvoorbeeld een botopbouw. Indien deze niet nodig blijkt tijdens de behandeling, komt deze natuurlijk te vervallen.

Ik heb na de intake nog vragen?

Maakt u gerust nog een afspraak om het een en ander te bespreken met uw behandelaar. Wij willen dat u goed voorbereid de behandeling ingaat.

Implantaat plaatsen.


Leest u de instructies vooraf goed door. Bij binnenkomst in de behandelkamer wordt alles nogmaals uitgelegd door het behandelteam. Het belangrijkste tijdens de behandeling evenwel is het behoud van steriliteit. Zorgt u dus ervoor dat u uw handen onder het steriele doek houdt, zodat de behandelaars het implantaat steriel kunnen plaatsen.

Mocht er tijdens de behandeling iets zijn, zoals bijvoorbeeld een hoestprikkel of (naderende) pijnscheut, geeft u dit dan gerust aan. Wij kunnen u dan adviseren wat te doen.

Na afloop wordt veelal gehecht met niet oplosbare hechtingen en zien wij u over 2 weken retour voor verwijderen van de hechtingen. U krijgt altijd schriftelijke instructies mee en een anti bacterieel spoelmiddel. (0,12 % Chloorhexidine)

Het implantaat paspoort wordt u via de mail toegezonden.


Na uw implantaat behandeling.


Een implantaat is aan de buitenkant niet anders dan de eigen tanden en kiezen maar toch is het een 'extra aandachtsplek' in de mond.

Net zoals de eigen tanden en kiezen moet ook het implantaat met constructie (kroon of drukknop bijvoorbeeld) goed gereinigd worden om verlies van het implantaat in de toekomst te voorkomen.

Een implantaat kan verloren gaan als het bot waarin deze geplaatst is geleidelijk verdwijnt. Dit laatste kan gebeuren bij onvoldoende mondhygiene.

Daarom zal uw behandelaar periodiek tandvleesmetingen uitvoeren en röntgen onderzoek toepassen. Soms wordt u verwezen naar de mondhygienist of preventie assistente voor extra reiniging of instructie.

Wist u ...
▶︎ Wij werken uitsluitend met Straumann implantaten. Wereldwijd het meest gebruikte implantaat. Een A merk dus.
▶︎ Meestal heeft u niet of nauwelijks napijn van een implantaat behandeling.
▶︎ Hechtingen worden na 2 weken verwijderd omdat het niet oplosbare hechtingen zijn, tenzij anders uitgelegd.
▶︎ Wij adviseren u om een noodvoorziening (uitneembaar plaatje) zoveel mogelijk uit te laten tot de hechtingen verwijderd worden.

Lodewijkveste Tandartsen ©2024

Lodewijkveste Tandartsen ©2024